|
Οι Λειψοί είναι ένα τυπικό μικρό αγροτικό και αλιευτικό νησί. Οι κάτοικοι καλλιεργούν ελιές και αμπέλια, και τα κρασιά που παράγουν είναι εξαιρετικά σε τέτοιο βαθμό ώστε επί Ιταλοκτρατίας το λειψιώτικο κρασί προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί ως «νάμα» για τη Θεία Κοινωνία, στο Βατικανό. Οι κάτοικοί του ασχολούνται επίσης με την κτηνοτροφιία, συντηρώντας αιγοπρόβατα και βοοειδή, περισσότερο όμως με την αλιεία.
τυριά, και μη ξεχνάτε τα φρέσκα ντόπια κρέατα, όπως επίσης και τα φρέσκα ψάρια, που ψαρεύονται στα πεντακάθαρα νερά γύρω από τους Λειψούς.
γενιά σε γενιά πέρασαν στις σύγχρονες Λειψιωτίνες, που συνεχίζουν την παράδοση.
|
Τελευταία τροποποίηση: 28/03/05 |